skip to Main Content
Waarvoor Kunt U Terecht Bij Een Spoed Tandarts?

Waarvoor kunt u terecht bij een spoed tandarts?

Wat doet een spoed tandarts?

In dit blog vanBoneprojects leest u alles over spoed tandartsen. Met ernstige pijn en tandproblemen die niet tot morgen kunnen wachten, kunt u terecht bij een spoed tandarts in Zaandam. Een spoed tandarts is dus werkzaam buiten de reguliere openingstijden, meestal is dit ‘s avonds en in het weekend. In Nederland is het voor tandartsen wettelijk verplicht om spoedgevallendiensten te hebben. In sommige gevallen zitten er meerdere tandartsen aangesloten bij één spoed tandartsenpraktijk.

Wanneer heeft u een tandheelkundig spoedgeval?

Soms is het lastig te bepalen of uw tandheelkundige klachten een spoedgeval zijn. Wanneer u twijfelt, kunt u het best een spoed tandarts bellen om te overleggen. Bel altijd een spoed tandarts wanneer u last heeft van één of meerdere van deze klachten:

  • Hevige pijnklachten zoals: kiespijn, zenuwpijn, pijn door een ontsteking of pijn na het trekken van een tand of kies
  • Nabloedingen na een tandartsbehandeling
  • Een uitgevallen kroon of vulling
  • Een loszittend ijzerdraadje van uw beugel
  • Een afgebroken, loszittende of uitgevallen tand of kies. In dit geval heeft u binnen een uur een behandeling van een tandarts nodig

Staat uw klacht hier niet tussen maar denkt u toch een spoed tandarts nodig te hebben in Zaandam? Bel dan gerust een tandarts bij u in de buurt om te overleggen.

De gang van zaken bij een spoed tandarts

Wanneer u last heeft van een ondraaglijke tand- of kiespijn dan wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. In de meeste gevallen wordt u niet geholpen door uw eigen tandarts. De spoed tandarts zal alleen de noodzakelijke behandeling uitvoeren. Voor een eventuele vervolgbehandeling wordt u doorverwezen naar uw eigen huisarts. Mogelijk wordt u gevraagd om uw verzekeringspapieren, geldige legitimatie en eventueel een document met uw huidige medicatie mee te nemen naar de spoed tandartsenpraktijk in Zaandam.

Back To Top