skip to Main Content
Warmtepomp Installeren In Utrecht?

Warmtepomp installeren in Utrecht?

Warmtepomp voor jouw woning

Ben je benieuwd of het verstandig is om een warmtepomp te laten installeren bij jou thuis in Utrecht? Wij zeggen ja! Vrijgas wonen wordt namelijk de toekomst. Ga alleen voor topkwaliteit warmtepompen. In dit blog vertellen wij jou over de verschillende soorten warmtepompen die bestaan. Zo kun je makkelijk een keuze maken welke type warmtepomp het beste bij jouw woning past. Lees dit blog snel verder!

Waarom kiezen voor warmtepomp?

Veel mensen in Nederland overwegen om een warmtepomp aan te schaffen en veel mensen zijn je al voor. Maar waarom is het laten installeren van een warmtepomp zo verstandig? Een warmtepomp heeft een laag energieverbruik en een hoge energiewinst. Een gemiddelde warmtepomp produceert 3 tot 5 keer meer energie dan het verbruikt. Dankzij een warmtepomp verbruik je dus veel minder energie dan met een klassieke installatie op gas of stookolie.

Hybride warmtepomp

Welke warmtepomp je moet aanschaffen, hangt af van verschillende situaties. We leggen de verschillen uit per type warmtepomp. Als eerst de hybride warmtepomp. Dit type warmtepomp is een combinatie met een cv-ketel. De warmtepomp gebruikt de buitenlucht als bron. Hierbij doet de pomp het verwarmen van de woning en de cv-ketel zorgt voor warm water.

De ventilatiewarmtepomp en de elektrische warmtepomp

Naast de hybride warmtepomp kun je ook kiezen voor een ventilatiewarmtepomp. Hierbij gebruikt de warmtepomp de warmte van de binnenlucht. Dit betekent dat dit type warmtepomp energie haalt uit de circulerende lucht in huis en hier warmte van maakt. Je kunt ook kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp. Deze warmtepomp is volledig gasloos. Wanneer je gebruik maakt van een elektrisch gasfornuis dan ben je officieel volledig gasloos.

Diverse soorten warmtepompen

Welke warmtepompen er nog meer bestaan vertellen wij je graag. Wij hebben alle soorten warmtepompen voor je op een rij gezet:

  • Hybride warmtepomp
  • Ventilatiewarmtepomp
  • Elektrische warmtepomp
  • Uitsluitend Inventum warmtepompen

Warmtepomp installeren in Utrecht

Wil je graag weten welke type warmte pomp het beste bij jouw situatie past? Wij vertellen het je graag! Laat jouw nieuwe warmtepomp installeren in Utrecht. Wil je graag eerst meer informatie over warmtepompen en wat hier de voordelen van zijn? Zet jouw vragen dan in dit contactformulier, wij beantwoorden je graag!

Back To Top