skip to Main Content
Warmtepomp

Warmtepomp

Wat levert een warmtepomp op?

We moeten duurzamer gaan leven Nederlandse huizen moeten van het gas af. Met een warmtepomp levert u een bijdrage aan het klimaat, doordat u geen fossiele brandstoffen gebruikt. Maar is zo’n pomp niet ontzettend duur? En kost zo’n grote investering alleen maar geld of levert die ook nog iets op? Wij geven u hier graag antwoord op in dit blog. Maar we beginnen met de voordelen van een warmtepomp. Lees snel verder en ontdek wat een warmtepomp u kan opleveren.

Voordelen warmtepomp

U ziet er misschien enigszins tegenop om in een warmtepomp te investeren. Maar zo’n pomp levert ook veel voordelen op. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze lijst:

  • U maakt geen kosten voor gas.
  • Lage onderhoudskosten.
  • U heeft een lagere CO2-uitstoot.
  • Goede combinatie met vloerverwarming.
  • U heeft geen schoorsteen nodig.
  • De pomp kan ook dienen als koeling bij hoge binnentemperaturen.
  • Regeneratie van de bodem in de zomer (bij bodem/waterwarmtepompen).
  • Subsidiemogelijkheden.

Wat levert een warmtepomp op

Kosten warmtepomp

U denkt misschien dat een warmtepomp enorm duur is. Vanzelfsprekend hangt de prijs af van het model en het type. Een pomp die warmte uit de grond haalt, is over het algemeen duurder dan een pomp die de warmte uit de lucht haalt. Er komt nu eenmaal meer installatiewerk kijken bij een grondwarmtepomp. Maar ook de goedkopere types zullen voor de meeste mensen nog een hele investering zijn. De prijzen van een gemiddelde warmtepomp liggen tussen de € 4.000 en de € 10.000. Dat is dan wel inclusief installatiekosten. Wilt u een warmtepomp aanschaffen, laat u dan altijd goed voorlichten. U wilt namelijk niet dat goedkoop duurkoop wordt.

Levert de warmtepomp ook geld op?

Wanneer u een warmtepomp heeft, verbruikt u minder gas. Met een hybride warmtepomp is dit 40% tot 60% minder. Met een all-electric warmtepomp verbruikt u helemaal geen gas meer. Bijdrage aan een schoner milieu wordt zo wel erg aantrekkelijk. Hoeveel u met zo’n pomp precies bespaart op uw gasverbruik en hoe lang het duurt voordat u uw investering heeft terugverdiend, hangt af van uw woning, type warmtepomp en verbruik. Wilt u een warmtepomp aanschaffen, dan kunt u tot wel 40% subsidie krijgen op de aanschafkosten. Ook stijgt de waarde van uw woning wanneer u er een laat installeren.

Warmtepomp aanschaffen

Wilt u een warmtepomp aanschaffen? Laat u dan goed adviseren en maak bij installatie gebruik van een erkend bedrijf. Zo weet u zeker dat u van uw investering jarenlang plezier gaat hebben. Heeft u onlangs naar tevredenheid een warmtepomp laten installeren? Vertel het ons via het contactformulier.

Back To Top