skip to Main Content
Wat Is Een Hefschuifpui?

Wat is een hefschuifpui?

Alles over de hefschuifpui

Wanneer u op zoek bent naar een mooie, stijlvolle maar ook praktische toevoeging voor uw woning, kiest u voor een schuifpui. Er zijn verschillende typen schuifpuien, zoals de hefschuifpui, schuifkieppui. In dit blog willen we wat meer vertellen over de hefschuifpui. Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen van dit type pui, en waar kun je terecht om je hefschuifpui te laten repareren. Je leest het hier.

Voordelen van de hefschuifpui

De hefschuifpui wordt bediend door middel van de kruk die je naar boven en beneden kunt bewegen. De schuifdeur komt een stukje omhoog, waardoor hij makkelijk en soepel opzij geschoven wordt. De voordelen van een hefschuifpui zijn onder andere:

  • Ze zijn zeer geschikt voor grote tot zeer grote afmetingen
  • Ze hebben een soepele, lichte en geruisloze bediening
  • Ze werken isolerend, zowel tegen warmte als geluid
  • Ze zijn wind- en waterdicht
  • Ze hebben een optimale duurzaamheid, en je zult nagenoeg geen slijtage aan het loopwerk en de afdichtingen ervaren

Hefschuifpui laten repareren

Een hefschuifpui is dus zeer goed bestand tegen slijtage. Toch kan het altijd gebeuren dat de pui beschadigd raakt. Het probleem dat bij dit soort puien het meest voorkomt, is dat de kruk doordraait. Hierdoor zit er vervolgens geen beweging meer in de deur. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het hefslot van de deur kapot is. Kan de kruk nog wel draaien, maar heft de deur niet omhoog? Dan is het waarschijnlijk zo dat de loopwagens-wielen kapot zijn. Wij raden aan om de hefschuifpui niet zelf te repareren, maar om dit over te laten aan een specialist met ervaring.

Wil je meer interessante blogs lezen over wonen? Bezoek dan zo nu en dan onze site, want wij plaatsen regelmatig artikelen met handige tips en informatie.

Back To Top