skip to Main Content
Wat Is Een Split-airco?

Wat is een split-airco?

Split-airco’s onmisbaar in de zomer

Als u op zoek bent naar een manier om uw huis koel te houden in de zomer, of warm in de winter, is een split airco de perfecte oplossing. Split-airco’s zijn een airconditioning, verwarming en condensatie systeem in één. Het systeem werkt op basis van koelvloeistof die door leidingen tussen de binnen- en buitenunit wordt rondgepompt. Hierdoor kunt u een comfortabele temperatuur in uw huis behouden, ongeacht het weer buiten!

Werking van een split-airco?

Een split-airco heeft een buitenunit en één of meer binnenunits, waarmee u ruimtes onafhankelijk van elkaar kunt koelen, verwarmen en ontvochtigen. De werking lijkt op die van een ijskast. Hij onttrekt warmte uit de kamer en transporteert die via de koelvloeistof naar buiten.

Voordelen van split-airco’s

Split-airco’s hebben enkele belangrijke voordelen ten opzichte van mobiele airco’s, zoals:

  • Ze zijn stiller en maken bijna geen lawaai. Hierdoor kunt u hem ook ‘s nachts aanhouden. In tegenstelling tot een mobiele airco die teveel lawaai maakt om te slapen.
  • Doordat er geen slang naar buiten hoeft voor de warmteafvoer, kunnen ramen en deuren gesloten blijven. Hierdoor is hij veel efficiënter.
  • Split-airco’s zijn in tegenstelling tot mobiele airco’s wél in staat om een ruimte op de ingestelde temperatuur te brengen en te houden.

Hoe een split-airconditioning te onderhouden

Een split-airco moet ten minste eenmaal per jaar door een gecertificeerde technicus worden onderhouden om optimale prestaties te garanderen. De monteur reinigt de filters en controleert het koelmiddelniveau. Hij inspecteert ook de leidingen en zorgt ervoor dat er geen lekken zijn. Bovendien smeert de monteur de bewegende delen en controleert hij de spanning en de stroomsterkte van de unit. Door uw split-airconditioning regelmatig te onderhouden, kunt u de levensduur verlengen en ervoor zorgen dat hij efficiënt blijft werken.

Wacht niet te lang

Wilt u deze zomer normaal kunnen slapen, werken en leven? Dan is een split-airco een must! Zoek dus nog snel een goede split-airco uit, voordat u er niet meer tussen komt.

Heeft u ook zonnepanelen? Dan kunt u zelf de stroom voor uw airco opwekken. Zo niet, het is ook mogelijk om zonnepanelen te huren.

Back To Top