skip to Main Content
Wat U Niet Met Een Airco Moet Doen

Wat u niet met een airco moet doen

Laat uw airco langer meegaan

Heeft u net een airco laten installeren en bent u benieuwd wat u vooral niet met dit product moet doen? Wij vertellen het u graag, zodat u nog lang van uw airco kunt genieten. Hoe langer u goed met uw airco omgaat, hoe langer deze mee gaat. Lees het in dit blog snel verder!

Houdt de airconditioning goed bij

Goed onderhoud is natuurlijk belangrijk. Zodra het onderhoud in verval raakt, kan het zijn dat uw airconditioning vervelende kuren gaat ontwikkelen. Dit is natuurlijk zonde van uw dure aankoop. Vergeet daarom niet om zo nu en dan de airco bij te laten vullen met koelmiddel. Met de tijd zal het koelmiddel langzaamaan verdampen. Zonder koelmiddel wordt het lucht niet meer gekoeld en verliest de airco zijn koelende vermogen.

Energieverbruik laag houden

Ook wilt u het energieverbruik natuurlijk zo laag mogelijk houden. Wanneer u de airco slecht onderhoud, zal het energieverbruik stijgen. Want de airco moet dan harder werken voor hetzelfde resultaat. U laat bijvoorbeeld het koelmiddel ongeveer eens in de 2 jaar bijvullen. Laat dit altijd aan een professional over. Er mag namelijk geen lucht in het systeem komen.

Vieze filters vervangen

Wanneer u de airconditioning regelmatig gebruikt is het mogelijk dat er zich bacteriën in de filters gaan nestelen. De airconditioning blaast dit vervolgens weer uit in uw woning, met alle slechte gevolgen van dien. Verschoon daarom regelmatig uw filters om dit soort vervelende zaken te vermijden. Schone filters filteren juist het vuil uit het huis, dit zorgt voor schone lucht. Hou daarom de filters dus goed in de gaten.

Meer weten over airco’s?

Een airconditioning kan een echte toevoeging zijn aan uw woning. U houdt uw woning koel in de warmere dagen en daarbij filtert u ook het lucht op slechte stoffen. Aan de andere kant moet u de airco wel voldoende bijhouden om vervelende gevolgen te voorkomen. Wilt u graag meer weten over de dingen die u vooral moet vermijden bij een airconditioning in huis? Laat dan uw bericht achter in dit contactformulier.

Back To Top