skip to Main Content
Wat Zijn De Verschillende Vormen Van Edelstenen En Welke Is Het Beste?

Wat zijn de verschillende vormen van edelstenen en welke is het beste?

Verschillende vormen edelstenen

Online kunt u werkelijk de mooiste edelstenen vinden, in alle soorten en maten. Veel mensen geloven bovendien in het positieve effect dat edelstenen kunnen hebben op het lichaam en de geest. Maar zijn er nog verschillen tussen de vorm van de edelstenen en de werking? Wij vertellen er in dit blog meer over.

Ruwe edelstenen

Er zijn veel soorten ruwe edelstenen verkrijgbaar. We verstaan onder ruwe edelstenen gekristalliseerde mineralen en ongepolijste brokken. De stenen zijn niet bewerkt: ze worden uit de berg gehakt, soms kleiner gemaakt of licht behandeld, en verder gebeurd er niets mee. Met ruwe edelstenen zit u dus het dichtst bij de oorspronkelijke energie van de edelsteen. Er zijn mineralen die niet gepolijst kunnen worden omdat ze te klein of te kwetsbaar zijn. Die vindt u dus alleen in ruwe vorm.

Geslepen edelstenen

Geslepen edelstenen zijn mooi glad gemaakt. Hierdoor kunt u ze aangenaam in de hand houden of in uw zak bij u dragen. Vaak zijn de kleuren en patronen van geslepen edelstenen ook mooier te zien. Geslepen edelstenen staan ook altijd erg mooi in sieraden. Maar u kunt ook geslepen edelstenen kopen om ze gewoon los bij u te dragen. Dat is een stuk praktischer dan een ruwe edelsteen meenemen.

Edelstenen in een vorm

Ten slotte zijn er nog edelstenen die in een bepaalde vorm geslepen zijn:

  • Engel: de engel draagt krachtige symboliek met zich mee. Ze zijn onder andere het symbool voor goddelijke begeleiding, zuiverheid en licht.
  • Hartje: een edelsteen die in een hart geslepen is staat symbool voor de liefde: voor een geliefde, vrienden, familie of gewoon voor uzelf.
  • Dolfijn: edelstenen worden ook regelmatig in de vorm van een dolfijn geslepen omdat het symbool staan voor vrijheid en speelsheid.
  • Geometrische vormen: geometrische vormen staan vaak centraal voor een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld de bol (harmonie), kubus (kracht), piramide (rust en veiligheid) en de ster (mystieke kracht).

Bij welke vorm van edelstenen voelt u zich het prettigst? Laat het ons weten via het contactformulier.

Back To Top