skip to Main Content
Waterontharder: Zin Of Onzin?

Waterontharder: zin of onzin?

De zin en onzin van een waterontharder

Veel mensen vragen zich af of een waterontharder zin heeft of niet. De waterontharder is namelijk wel eens negatief in het nieuws geweest. Gelukkig kunnen wij u met een gerust hart vertellen dat de waterontharder wel degelijk nut heeft. In dit blog leggen we met alle plezier uit waarom de waterontharder zin heeft.

Wat doet de waterontharder?

Een waterontharder zorgt ervoor dat er geen kalk meer in uw water terecht komt. U kunt hierbij kiezen uit een elektrische of een magnetische waterontharder. Bij een elektrische waterontharder wordt er door middel van reinigingszout voor gezorgd dat alle kalk uit uw water wordt gefilterd voordat het in uw leidingen terecht komt. In het geval van een magnetische waterontharder zorgen magneten ervoor dat calcium en magnesium zich niet aan elkaar hechten en dus geen kalk vormen in uw water. Eerdere kritiek hierop was inderdaad dat kalk niet letterlijk uit het water werd gefilterd. Maar omdat de calcium en het magnesium los van elkaar geen kalk vormen, rekent u zelfs met een magnetische waterontharder op schone leidingen. Daarnaast biedt een waterontharder nog meer voordelen.

Voordelen van een waterontharder

Water zonder kalk erin (zacht water) zorgt er dus voor dat uw leidingen schoon blijven. Dit zorgt ervoor dat u geen kalkaanslag in uw sanitair en op uw vaat krijgt. Dat betekent dus niet alleen dat doffe glazen verleden tijd zijn, het betekent ook dat bijvoorbeeld uw waterkoker minder hard hoeft te werken om uw water aan de kook te brengen. Dit is dus ook nog eens goed voor een lagere energierekening én voor het milieu. Hierbij maakt het geen verschil of u een elektrische waterontharder of een magnetische waterontharder heeft.

Zin van een waterontharder

Dus de vraag:”Heeft een waterontharder zin?” kunnen wij met een volmondig ‘ja’ beantwoorden. Ongeacht de werking van de waterontharder. Raadpleeg bij het aanschaffen van een waterontharder altijd een gerenommeerde expert.

Heeft u ervaring met een waterontharder? Deel uw ervaringen met ons via het contactformulier.

Back To Top