skip to Main Content

Welk dakleer is het beste?

Welk dakleer is het beste?

In Nederland kun je veel soorten daken en dakbedekkingen tegenkomen. Je ziet onder andere ook veel gebouwen met platte daken. Het is natuurlijk wel zo fijn voor huiseigenaren dat hun daken waterdicht zijn en blijven. Daarvoor is dakbedekking nodig. Op veel platte daken van oudere gebouwen zie je voornamelijk nog mastiek. Dit is een materiaal dat voornamelijk tot de jaren 70 gebruikt werd. Tegenwoordig kom je voornamelijk bitumen, EPDM, PVC en sedum tegen. In dit blog lees je meer over deze soorten dakbedekkingen en welke het beste bij jou past.

Bitumen dakbedekking

De bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd. Deze dakbedekking is ideaal voor een plat dak en wordt gemaakt uit aardolie. Je kunt deze dakbedekking in verschillende kleuren bestellen. Het wordt via een warme hechting aangebracht. De overlappende stroken zorgen ervoor dat water geen kans heeft om voor een lekkage te zorgen.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking wordt in Nederland ook veel toegepast. Dit is een synthetische rubbersoort. EPDM wordt vrijwel naadloos op jouw dak bevestigd. Qua kleur heb je minder keus, je kunt alleen kiezen uit zwart en wit. EPDM wordt met precisie op jouw dak geplaatst en vervolgens verlijmd. Dankzij het naadloze karakter wordt de kans op lekkages verminderd.

PVC dakbedekking

Naast bitumen en EPDM heb je ook nog PVC dakbedekking. PVC staat voor polyvinylchloride en is een kunststof dakbedekking. Deze dakbedekking wordt altijd op dezelfde manier aangebracht. Je hebt de keuze uit diverse kleuren. PVC wordt mechanisch bevestigd of verlijmd. Door gebruik te maken van een heteluchtpistool worden stukken PVC folie aan elkaar gehecht.

Sedum dakbedekking

Heb jij liever een groen dak? Dan kan een sedum dakbedekking niet missen. Dit staat ook wel bekend als een groendak. Deze dakbedekking wordt geleverd in matten of in cassettes. Van te voren wordt jouw dak waterdicht afgewerkt. Daarna kan het sedum worden aangebracht. Sedum zijn vetplantjes die vocht goed kunnen opnemen en jouw dak tegen uv-straling kunnen beschermen. Ook ideaal als warmte isolatie!

Meer weten over welke dakleer het beste is?

Heb je al een voorkeur voor één van de bovengenoemde dakbedekking of wil je hier graag nog meer informatie over? Dan kun je dit altijd vragen aan een dakleer expert. Je vindt hen op diverse websites. Heb je specifieke vragen over dakbedekking? Neem dan vandaag nog contact met ons op en zet jouw vragen in dit contactformulier.

Back To Top