skip to Main Content
Wens In Vervulling Door Motorrijschool

Wens in vervulling door motorrijschool

De droom om rond te toeren

Droomde je al sinds je jong bent van een stoere motor waar je later als je groot bent op kunt rondtoeren? Misschien was dat wel een stoere Harley of een betrouwbare BMW. Nu je volwassen bent en genoeg geld hebt om een echte motor aan te schaffen, is het zover. Je moet gaan beginnen aan je motorrijlessen, zodat jij je grote wens in vervulling kan laten gaan. In dit blog vertellen we jou wat er allemaal bij motorrijles komt kijken.

Zonder rijbewijs de weg op

Maar eerst: hoe komt het dat je per se een motorrijbewijs nodig hebt om de weg op te gaan? Nederland is een druk land waar veel verkeer te vinden is. In iedere stad en op elke landweg heb jij met auto’s, fietsen en wandelaars te maken. Door alle regels te leren en zelf alvast praktijkervaring op te doen kun je straks veilig op jouw nieuwe motor rondrijden. Leer je de regels niet? Dan wordt de kans op een vervelende botsing groot, dit is levensgevaarlijk en moet te allen tijde vermeden worden.

De motor leren hanteren

Tijdens jouw motorrijlessen leer je veel verschillende handige tips en trucs. Wie nog nooit op een motor heeft gereden, denkt al snel dat motorrijden moeilijk is. Maar het is echt voor iedereen te leren. Het duurt alleen even voordat je het rijden goed onder de knie krijgt. Het motorrijden zelf is niet heel moeilijk, je moet alleen de motor weten te hanteren. Dit zul je ook tijdens jouw lessen gaan oefenen.

De motor die bij je past

Wanneer je gaat rijden moet je kiezen voor een motor die goed bij jou past. De motorrijschool laat jou rijden op een motor die bij jouw formaat, leeftijd en behaalde motorrijbewijzen past. Op je 17e krijg je bijvoorbeeld nog geen zware motor, maar een lichte motor. De categorieën zijn verdeeld onder:

  • Lichte motoren (A1)
  • Middelzware motoren (A2)
  • Zware motoren

Als beginneling zul je dus altijd starten op een lichte motor en behaal je het A1 rijbewijs. Ben je al wat verder en ouder, dan kun je gaan voor je A2 of A motorrijbewijzen.

Meer weten over motorrijscholen?

Natuurlijk komt er nog veel meer kijken bij het behalen van jouw motorrijbewijs. Voor meer vragen kun je altijd contact opnemen door dit contactformulier in te vullen. Kies altijd een goede motorrijschool uit waar jij je goed bij voelt.

Back To Top