skip to Main Content

Woning ontruimen zonder gedoe

Hulp van een ontruimingsbedrijf

Het ontruimen van een woning kan een hele onderneming zijn. Vooral wanneer het bijvoorbeeld moet gebeuren na een scheiding of een overlijden. Dan is het ontruimen van het huis namelijk vaak een emotionele gebeurtenis. Maar ook wanneer u simpelweg gaat verhuizen naar een kleinere woning is het veel werk. Laat daarom uw woning ontruimen zonder gedoe door een professioneel ontruimingsbedrijf. In dit blog vertellen we meer.

Het uitzoeken van de spullen

Een woningontruiming begint altijd met het uitzoeken van de spullen. Wanneer u ervoor kiest om de hulp in te schakelen van een ontruimingsbedrijf, is deze stap voor u het meeste werk. Een ontruimingsbedrijf kan immers niet voor u beslissen wat u wilt hebben uit de inboedel. Wat u moet doen is selecteren welke spullen u wilt houden, wat u wilt verkopen, wat u wilt doneren en welke spullen er weggegooid kunnen worden. U hoeft enkel aan te geven wat er met welke spullen moet gebeuren. De rest wordt geregeld door het ontruimingsbedrijf.

Taxatie en verkoop

Heeft u waardevolle spullen in uw woning? Dan kunt u die laten taxeren. Hiervoor kunt u een specialist van buitenaf inschakelen, maar er zijn ook ontruimingsbedrijven die zo’n specialist in dienst hebben. U kunt dan gewoon door hun uw spullen laten taxeren. Het is zelfs mogelijk om ze via het ontruimingsbedrijf te verkopen. Het bedrag wordt dan afgetrokken van de kosten van het ontruimen. Maar u kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om uw spullen aan een andere partij te verkopen.

Waar moet de rest van de inboedel naartoe?

Ten slotte wordt de rest van de inboedel opgeruimd door het ontruimingsbedrijf. Zo worden er eventueel spullen naar de nieuwe woning gebracht of naar goede doelen en wordt al het afval naar de stort gebracht. Het ontruimingsbedrijf laat de woning bezemschoon achter. U heeft er dan verder geen omkijken meer naar.

Heeft u al eens een ontruimingsbedrijf ingeschakeld voor een woning? Hoe is het bij u gegaan? Neem contact met ons op en laat het weten, wij zijn benieuwd naar uw ervaringen.

Back To Top