skip to Main Content
Zelf Keuken Op Maat Ontwerpen

Zelf keuken op maat ontwerpen

Tips om zelf een keuken op maat te ontwerpen

Een keuken kopen doet u niet elke dag. En hoe gaat u te werk als u een keuken op maat wil plaatsen of laten plaatsen. Laat u die keuken dan ontwerpen of doet u dat liever zelf? Als wij u hier een belangrijke tip mogen geven, dan adviseren wij u om een keuken samen met een keukenbouwer te ontwerpen. Dat is een stuk makkelijker dan het helemaal zelf doen. Bovendien weet u dan dat alle details die u in de keuken wilt hebben ook echt in het ontwerp terecht komen. U leest er hieronder meer over.

Afspraak maken met keukenontwerper

Een keuken samenstellen en ontwerpen kost vaak veel tijd. Daarom is het verstandig om een afspraak te maken met een echte keukenontwerper. Vaak is dat ook de uiteindelijk bouwer en plaatser van uw keuken. Als u tijdig een afspraak maakt, weet u zeker dat u direct aan de beurt bent.

Waarop letten bij keuken ontwerpen?

Bij het (laten) ontwerpen van uw keuken zijn een aantal punten uiteraard zeer belangrijk. Welk budget heeft u beschikbaar? Dat is belangrijk voor het gebruik van de materialen en welke apparatuur u in de keuken kunt plaatsen. Zo zijn er namelijk kookplaten van enkele honderden of duizenden euro’s te koop. Ook zijn de afmetingen van de beoogde keuken goed om te noteren

3D-ontwerp maken

Om u een goed beeld te geven van de ruimte en de keuken, is het handig om een 3D-ontwerp te laten maken. U ziet dan direct hoe de keuken er ‘in het echt’ gaat uitzien en u krijgt dan ook een goede indruk van wat het allemaal gaat kosten. Mocht het ruim binnen uw budget passen, dan kunt u altijd kijken naar extra kasten, kwalitatief beter materiaal of A-merk apparatuur. Uiteraard is het ook mogelijk om uw keuken goedkoper te maken.

Keuken op maat bestellen

Uiteraard kunt u bovenstaande stappen ook allemaal overslaan en direct een keuken op maat bestellen. U heeft dan net zoveel keuzemogelijkheden. Maar u legt het ontwerp dan iets meer in de handen van de keukenbouwer.

Wilt u meer blogs over interieur lezen? Dan kan allemaal hier op onze site.

Back To Top