skip to Main Content
Hypotheekadvies

Hypotheekadvies

Hypotheekadvies

Handig stappenplan voor een goed hypotheekadvies

Heeft u uw zinnen gezet op uw droomhuis? Dan heeft u vast slapeloze nachten omdat u uw droom graag laat uitkomen. Want u weet natuurlijk dondersgoed dat niet alle wensen zomaar vervuld worden. Om uw droomhuis te kunnen kopen, heeft u een passende hypotheek nodig. Een dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor een passende hypotheek heeft u een passend hypotheekadvies nodig. Daarvoor kunt u te rade gaan bij uw hypotheekadviseur. Wij geven u hieronder een stappenplan om tot een goed hypotheekadvies te komen.

Oriëntatiegesprek voeren

U kunt bij alle hypotheekadviseurs starten met een oriëntatiegesprek. Die zijn bij voorkeur kosteloos en ook puur bedoeld om te checken of u als personen bij elkaar past en/of er vertrouwen is of kan zijn. U laat weten wat u belangrijk vindt en vertelt over uw persoonlijke en financiële situatie. Hiermee gaat de hypotheekadviseur op zoek naar een bank met een hypotheek die bij u past. Eerst wordt er een inschatting gemaakt op basis van uw maximale hypotheek, de maandlasten en de te verwachten kosten. Vervolgens kunt u aangeven voor welk huis u het advies aanvraagt. Heeft u overigens bij het oriëntatiegesprek gemengde gevoelens bij de betrouwbaarheid van het hypotheekadvies? Kies dan een andere adviseur.

Hypotheken inventariseren en analyseren

Wanneer u de juiste hypotheekadviseur gekozen heeft, start het avontuur. Allereerst maakt de adviseur een inventarisatie en een analyse van de financiële situatie waarin u zich bevindt. Door dit, en nog veel meer, met u te bespreken kan de adviseur een geschikt hypotheekbedrag voor u vaststellen.

Het hypotheekadvies laten opstellen

Uw hypotheekadvies wordt voor u opgesteld aan de hand van uw persoonlijke situatie. U wikt en weegt de voor- en nadelen van mogelijke soorten hypotheken en maakt gezamenlijk een definitieve keuze. Hierbij geeft de hypotheekadviseur u hypotheekadvies over financiële gevolgen van mogelijke levensveranderingen, de rentetarieven, de voorwaarden van de aanbieders en alles wat u nog meer over de verschillende hypotheken wilt weten zodat het droomhuis (eindelijk) van u kan worden.

Wilt u meer weten over financiële zaken? Lees dan ook onze andere blogs.

Back To Top