skip to Main Content
Terrarium Accessoires

Terrarium accessoires

Accessoires voor in het terrarium

Het hebben van een huisdier is superleuk, zeker wanneer het je allereerste beestje is. In dit geval is het belangrijk dat jij je goed gaat verdiepen in wat jouw huisdier allemaal nodig heeft. Gaat het om een hamster of gerbil? Dan kun je overwegen om een terrarium aan te schaffen. Het voordeel van het hebben van een terrarium gaan wij jou uitleggen in dit blog.

Welke kooi voor jouw knaagdier?

Jouw hamster of gerbil zal goed kunnen vertoeven in elk hok dat je hem of haar geeft, mits dit groot genoeg is en alle spullen aanwezig zijn die essentieel zijn voor een gezond en fijn leven. Voor de eigenaar, jou dus, is het leuk om voor een terrarium te kiezen. Wanneer jij een terrarium aanschaft kun je ervoor kiezen om te gaan hamsterscapen.

Hamsterscaping

Hamsterscaping wordt steeds populairder en dat vinden wij niet zo gek. Hamsterscaping houdt in dat jij een zo’n natuurlijk mogelijk verblijf bouwt. Hierin ligt dus zand, stenen, stukken hout en planten. Weg met al dat plastic! Er zijn genoeg leuke terrarium accessoires om jouw hamsterscaping compleet te maken. Natuurlijk mag een leuk houten huisje ook niet missen. Of wat dacht je van kurk tunnels? Hierdoor heeft jouw knaagdiertje het idee dat hij of zij echt in het wild leeft, maar dan zonder gevaar!

Ideale glazen verblijf

Een ander groot voordeel van terrariums is dat je er makkelijk doorheen kan kijken zonder dat er iets in de weg zit. Veel plastic of metalen kooien hebben allerlei obstakels waardoor jij jouw beestje niet goed kan observeren. Met glas zit er niets in de weg, wel zo leuk toch?

Overzicht accessoires terrarium

Wij hebben een lijst met allerlei terrarium accessoires voor jou op een rij gezet:

  • Keramieken voederschaal
  • Grastunnel
  • Kokosnoot
  • Houten loopwiel
  • Gedroogd mos
  • Kurk tunnel
  • Kienhout

Meer weten over terrarium accessoires?

Bovengenoemde lijst is maar een heel klein onderdeel van wat je allemaal kunt vinden online. Ga lekker op zoek en kijk welke terrarium accessoires jou allemaal leuk lijken om te hebben! Of gaan aan de slag en bouw zelf leuke huisjes en toestellen. Pas wel op dat deze producten niet bewerkt zijn met chemisch materiaal. Voor meer informatie over terrarium accessoires, hamsters of gerbils kun je altijd contact met ons opnemen door dit contactformulier in te vullen.

Back To Top