skip to Main Content
Autorijles

Autorijles

Beginnen met autorijles nemen

Wil jij beginnen met jouw eerste autorijles? Dan kan dit best een spannend moment zijn. Ook is het logisch dat je hier zo min mogelijk geld aan wilt uitgeven. Om deze redenen hebben wij een paar handige tips in dit blog opgeschreven. Zo maken wij jouw slagingskans groter. Lees dit blog nu snel verder!

Op tijd met theorie beginnen

Als eerste tip willen wij jou meegeven om op tijd met jouw theorie te beginnen. Door hier al vroeg mee te beginnen, leer je de belangrijkste regels die jij nodig hebt om veilig op de weg te rijden. Ook kun je hierdoor de geleerde regels toepassen tijdens de rijlessen. Zo wen je sneller aan de regels en neem je makkelijker en veiliger deel in het verkeer.

Proefles autorijden

Naast het op tijd beginnen met jouw theorie raden wij jou ook aan om eerst een proefles te nemen. Zo weet je of je een goede klik voelt met jouw instructeur en of de leerstijl bij jou past. Een ander voordeel van een proefles is dat de instructeur een inschatting kan maken van hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben. Aan de hand daarvan kun je uitrekenen of jou dit financieel gaat lukken.

Rijlessen van twee uur

Een andere beslissing die je moet maken is hoelang je wilt dat de autorijlessen duren. Tijdens elke les moet je eerst weer even wennen aan de auto, door lessen van twee uur te nemen leer je sneller en efficiënter en ben je minder tijd kwijt aan het halen en brengen van andere leerlingen.

Rij op verschillende uren van de dag

Een andere goede tip die wij jou willen meegeven is om op verschillende tijden te rijden. Het voordeel hiervan is dat je in verschillende situaties terecht komt. Zo kun je zowel in als na de spits leren rijden. Autorijden terwijl het licht is, is ook heel anders dan autorijden in het donker. Het is belangrijk dat je beide ervaart. Ga ook autorijden wanneer het regent, zo leer je dat de weg glad kan zijn en hoe jij de ruitenwissers moet gebruiken.

Meer weten over autorijles en praktijkexamen?

Ben je gezakt na je eerste praktijk examen? Wacht dan niet en ga direct verder met autorijles. Hiermee maak je de kans groter dat jij het volgende herexamen wel haalt. Let ook goed op de aanwijzingen die de examinator jou heeft gegeven en probeer hieraan te werken. Voor meer vragen mag je altijd contact met ons opnemen via dit contactformulier.

Back To Top