skip to Main Content
Ontstoppingsbedrijf Kaatsheuvel

Ontstoppingsbedrijf Kaatsheuvel

Schakel hulp in bij rioolproblemen

Een verstoppingsprobleem in jouw wc is altijd vervelend en komt nooit op een handig moment. Wacht niet te lang bij verstoppingen. Overtollig water kan namelijk over de rand van de pot stromen, met grote waterschade als gevolg. Roep daarom altijd een professioneel ontstoppingsbedrijf in Kaatsheuvel in om van jouw rioolproblemen af te komen. In dit blog vertellen wij je wat de redenen zijn voor een verstopte wc.

Redenen voor verstopte wc

Er zijn veel verschillende redenen waarom jouw wc of riool verstopt raakt. Soms kunnen er vreemde voorwerpen in de wc terecht komen, denk hierbij aan kinderen die hun speelgoed doorspelen, maar ook andere vaak voorkomende voorwerpen die per ongeluk in de wc belanden. In dit blog geven wij jou een paar van de meest voorkomende redenen voor een wc blokkade met rioolproblemen als gevolg.

Verzakking en te weinig afschot rioolbuizen

Een veel voorkomende oorzaak voor rioolproblemen is het hebben van een verzakking door gebroken rioolbuizen. Een rioolbuis verzakt door gronddruk en trillingen, waardoor het riool bij de voorgevel afscheurt. De gevolgen zijn vliegen, stank en mogelijk zelfs een sinkhole in de straat. Een andere oorzaak is het hebben van te weinig afschot. Zorg er altijd voor dat de buis in ieder geval een klein beetje omlaag loopt, water kan namelijk niet omhoog stromen.

Haren zorgen voor verstoppingen

Een ander veel voorkomende oorzaak voor riool problemen zijn haren. Na het douchen komt het vaak voor dat er veel haren achterblijven in het putje. Wanneer je het putje optilt en de haren met de douchekop door de afvoer spoelt, dan weet je wat je te wachten staat. Voor je het weet is de doucheafvoer compleet dicht door de grote hoeveelheid samengeperste haren. Haal daarom altijd je haren uit het putje en gooi dit weg.

Meer weten over ontstoppingsbedrijf Kaatsheuvel?

Naast verzakkingen, verkeerd gelegde afvoerbuizen en haren zijn er nog tal van andere voorwerpen die een riool verstopping kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan vet, het aangroeien van zeepresten, ontstoppingskorrels en meer! Wees dus voorzichtig met wat je doorspoelt. Is jouw wc echt verstopt en lijkt het niet meer goed te komen? Schakel dan de hulp in van ontstoppingsbedrijf Kaatsheuvel. Dankzij de uitstekende service ben je direct van jouw rioolproblemen af. Wil je graag meer weten over wat een riool verstopping kan veroorzaken? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op via dit contactormulier.

Back To Top