skip to Main Content

Voor het eerst naar de tandarts in Rotterdam

Tips voor het eerste tandartsbezoek

Moet u binnenkort voor het eerst met uw kind naar de tandarts in Rotterdam? Dat kan spannend zijn, zowel voor u als voor uw kind. Echter is er niets om u zorgen over te maken, als u uzelf en uw kind goed voorbereid op het tandartsbezoek. Wij geven een aantal tips voor het eerste bezoek aan de tandarts, en gingen tevens op zoek naar een tandarts in Rotterdam die gespecialiseerd is in het behandelen van kinderen.

De juiste leeftijd

Uw kind gaat voor het eerst naar de tandarts in Rotterdam als hij of zij ongeveer twee jaar is. Dit is een goede leeftijd, omdat er hoogstwaarschijnlijk nog geen behandeling uitgevoerd hoeft te worden. Zo kan uw kind rustig kennis maken met de tandarts en de praktijk. De tandjes worden geteld en u krijgt advies om het gebit van uw kind schoon te houden. Dit is voor uw kind echter al spannend genoeg.

Praat over de tandarts

Wij raden aan om voor het bezoek aan de tandarts in Rotterdam, het al even te hebben over wie een tandarts is en wat hij doet. We raden echter sterk af om het met kinderen jonger dan 4 jaar te hebben over behandelingen. Vertel ook aan de tandarts wat uw kind allemaal al weet, bijvoorbeeld over tanden poetsen.

Raak zelf niet gestresst

Het is belangrijk om als ouder te laten zien dat een bezoek aan de tandarts helemaal niet eng is. Kinderen zijn namelijk heel gevoelig voor negatieve signalen, vooral als die signalen afkomstig zijn van de ouders. Blijf daarom ontspannen. Bent u zelf heel angstig om naar de tandarts te gaan? Het is in dat geval verstandig om uw kind met een andere volwassene naar de tandarts te laten gaan, om te voorkomen dat uw kind zelf ook angstig wordt.

Eerst uw eigen controle

Moet u zelf ook naar de tandarts voor een controle? Laat uw kind dan meekijken. Zo wordt worden kinderen nieuwsgierig naar wat de tandarts precies aan het doen is, en willen ze het zelf ook meemaken. Laat uw kind echter alleen meekijken als het gaat om een controle. Wij raden af om uw kind mee te nemen als er een echte behandeling nodig is.

Tandarts in Rotterdam voor kinderen

Ten slotte raden we aan om te kiezen voor een tandarts in Rotterdam die ervaring heeft met pedodontologie, oftewel kindertandheelkunde. In dit soort tandartspraktijken is vaak een speciale behandelkamer ingericht voor kinderen, inclusief kinderstoel. Het bezoekje wordt dan ervaren als een leuke gebeurtenis. Wij hebben de beste tandarts in Rotterdam gevonden waar u met uw kind terecht kunt!

Back To Top