skip to Main Content

Bijzondere manier van begraven: op een natuurbegraafplaats

Begraven voor de eeuwigheid

Begraven worden in de natuur is de oudste en meest natuurlijke manier om een overledene zijn of haar laatste rustplaats te bieden. Wat het zo bijzonder maakt, is dat de natuur zich ontfermt over het lichaam en het graf. Ook spreekt veel mensen de eeuwigdurendheid van het graf aan. Het zal nooit geruimd worden. Overweegt u een begrafenis op een natuurbegraafplaats? Er zijn vele natuurbegraafplaatsen in Nederland. In dit blog leest u over de voordelen en eventuele bezwaren van begraven worden in de natuur en hoe u dit het beste kunt regelen.

Hoe eeuwigdurend is de gewone begrafenis?

Als u zich wilt laten begraven hoopt u natuurlijk dat dat voor altijd is. Helaas is dat meestal niet het geval. Er moet een graf gereserveerd worden op een officiële begraafplaats. Voor dat graf moet u huurkosten betalen. Hoe hoog die kosten zijn, verschilt per gemeente. De lengte van een eerste periode is meestal 20 jaar met de mogelijkheid om die periode te verlengen. Veel nabestaanden zien af van het verlengen van de huurperiode. De redenen hiervoor zijn zeer uiteenlopend zijn: van financieel tot zeer persoonlijk. Feit is dat een graf na het beëindigen van de huurperiode geruimd zal worden om plaats te maken voor iemand anders. Ziet u dat niet zitten voor uzelf of voor iemand anders? Wat dacht u dan van een begrafenis op een van de natuurbegraafplaatsen?

Eeuwigdurende begrafenis op een natuurbegraafplaats

Op natuurbegraafplaatsen kan de overledene midden in de natuur begraven worden.
Graven op natuurbegraafplaatsen zijn eeuwigdurend en worden dus nooit geruimd. Op natuurbegraafplaatsen is de natuur leidend. Vindt u dat interessant? Dan is het zeer aan te raden nu al een laatste rustplaats te reserveren bij een natuurbegraafplaats. Breng daarom eens een bezoekje aan enkele begraafplaatsen midden in de natuur. U kunt dan direct kijken welk plekje u fijn vindt. Bij een mooie boom, in de buurt van water of bij een mooi uitzicht? Ook kunnen nabestaanden aangeven waar zij graag een bijzondere plek van willen maken om de overledene te gedenken. Dit bespaart een hoop keuzestress en zorgen voor later, als het moment daar is.

Voordelen van natuurbegraafplaatsen

We zetten hier de voordelen van natuurbegraafplaatsen voor u op een rijtje:

  • Alle ruimte voor persoonlijke wensen
  • Eeuwigdurende grafrust voor de overledene
  • Geen taken en zorgen voor de nabestaanden
  • Behoud van natuur voor toekomstige generaties
  • Er wordt slechts eenmalig een laag tarief betaald

Begrafenis op natuurbegraafplaats laten verzorgen

Overweegt u een begrafenis op een natuurbegraafplaats? Wilt u weten welke natuurbegraafplaatsen er bestaan? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een natuurlijke begrafenis? Een goed aangeschreven uitvaartorganisatie kan een uitvaart op een natuurbegraafplaats voor u organiseren. Ook kunnen zij al uw vragen beantwoorden over begraven worden op natuurbegraafplaatsen.

Back To Top