skip to Main Content
Lang Leve De Microvezel!

Lang leve de microvezel!

Wat een microvezeldoek nu eigenlijk is

De microvezeldoek kennen de meeste mensen wel, maar wie weet hoe deze nu eigenlijk precies werkt? In dit artikel leggen we je haarfijn uit wat een microvezeldoek eigenlijk is, hoe deze werkt en hoe je hem het beste kunt gebruiken.

Niet zomaar een lapje stof

Een microvezeldoek om mee schoon te maken is meer dan een lapje stof. Het is een stuk textiel dat bestaat uit extreem dunne en lichte vezels, nog wel tien keer dunner dan een gewone mensenhaar. Een draad van microvezel bestaat ongeveer voor 70% uit polyester en voor 30% uit nylon. De uiteinden van deze vezels zijn zo dun dat ze scherpe haakjes vormen, en zo al het vuil van het oppervlak schrapen. Dit vuil komt vast te zitten in de holtes tussen deze haakjes, en blijft zo in de schoonmaakdoek vast te zitten. Ook heeft dit textiel een hoog absorberend vermogen en werkt het ontvettend. Hiermee is het dus geschikt om vele oppervlakken mee schoon te maken, van de vloer tot de wasbak.

Hoe gebruik je een microvezeldoek?

Gebruik je een microvezeldoek voor je schoonmaakklus? Maak hem dan als eerste goed nat onder de kraan en wring hem daarna uit. Daarna vouw je hem meerdere keren dubbel. Als één zijde van je doek vuil is, vouw je hem simpelweg om en ga je verder met een schoon stuk. Microvezeldoeken worden veel gebruikt voor de schoonmaak, zowel in huis als in professionele bedrijfsomgevingen. Je kunt hem op veel oppervlakken gebruiken, maar pas met gevoelige materialen op voor krasschade door de ruwe haakjes, zoals bijvoorbeeld op brillen of computerschermen.

Het wassen van een microvezeldoek

Als je je microvezeldoek wilt wassen, dan moet je op een paar dingen letten. Met een handwas zul je je vuile microvezeldoek niet schoon kunnen krijgen, was deze daarom in de wasmachine op een temperatuur tussen de 30 en 60 graden, zonder wasverzachter. Doe microvezeldoeken echter nooit in de droger! De temperatuur hiervan kan oplopen tot 95 graden, waardoor de vezels van de doek kunnen gaan smelten en mogelijk schade veroorzaken aan je droger. Dat zou zonde zijn, zeker wanneer je nét alles schoon had!

Budgetvriendelijk & duurzaam

Microvezeldoeken zijn zeer geschikt voor de meeste schoonmaakactiviteiten, en bovendien een optie die budgetvriendelijk en duurzaam is. Door hun vele haakjes en holtes hebben ze een extreem groot oppervlak en zijn daarmee slijtvast. Ook is het materiaal synthetisch en kun je het wassen in de wasmachine, waardoor je het kunt blijven gebruiken. Goede microvezeldoeken kunnen honderden keren gewassen worden en gaan dus extreem lang mee.

Heb jij tips en tricks op het gebied van schoonmaken die je graag zou willen delen? Stuur dan een berichtje via het contactformulier.

Back To Top