skip to Main Content

Tips voor het printen van foto’s op groot formaat

Waar moet je aan denken bij het printen van foto’s op groot formaat?

U heeft een mooie foto uitgekozen om op groot formaat af te laten drukken. Dit kan zijn voor het interieur of exterieur van uw huis, maar ook voor events of beurzen kunt u foto’s op een groot formaat laten afdrukken. Voor een optimaal resultaat moet u wel met een aantal dingen rekening houden. Het zou zonde zijn als uw foto pixelig of te donker wordt wanneer u deze groot laat afdrukken. Wij geven u in dit blog een aantal tips voor het printen van foto’s op groot formaat, zodat u hier geen last van zult hebben.

Let op de kleur van uw foto

Uw beeldscherm staat vaak in een RGB modus, maar voor drukwerk wordt juist kleurprofiel CMYK toegepast. Dit heeft te maken met met het feit dat een printer gebruik maakt van de kleuren cyaan, magenta, geel en zwart (CMYK). Het is daarom belangrijk dat u uw foto eerst op CMYK zet voordat u deze laat afdrukken. Dan bent u ervan verzekerd dat de kleuren van uw foto kloppen als deze afgedrukt wordt. Vaak is het kleurprofiel van uw foto eenvoudig te controleren en aan te passen via een fotobewerkingsprogramma.

Zorg dat er geen stofjes op de foto zitten

Voorkom dat er stofjes op uw foto zitten. Wanneer u uw foto op groot formaat afdrukt, kunnen er nog wel eens vlekken zichtbaar worden die u van te voren niet had gezien. Zoom daarom goed in op uw foto om oneffenheden te vermijden.

Controleer op resolutie

Om een foto scherp te krijgen, heeft een foto pixels nodig. Hoe groter de foto, des te meer pixels zijn er nodig. Controleer dus van te voren of uw foto over genoeg pixels beschikt en pas dit wanneer nodig aan. Er wordt geadviseerd om alleen foto’s te laten drukken die minimaal 300DPI zijn. Daarmee krijgt u het mooiste resultaat.

Kies uw materiaal

Waarop wilt u uw foto op groot formaat laten afdrukken? U kunt dit bijvoorbeeld laten doen op plaatmateriaal, doek of folies. Voor het beste resultaat kunt u het groot printen van uw foto het beste laten doen door een expert. Dit verzekerd u van hoge kwaliteit.

Heeft u vragen over het printen van uw foto op groot formaat? Laat het ons dan weten via ons contactformulier.

Back To Top