skip to Main Content
Geniet Optimaal Van De Lente Met Ayurveda

Geniet optimaal van de lente met ayurveda

Geen last van kwaaltjes

De lente is in volle gang! Ben jij ervan aan het genieten door lekker in de tuin te zitten, te klussen en lange wandelingen te maken (op anderhalve meter afstand van anderen natuurlijk), of heb je last van kwaaltjes als hooikoorts? Wanneer dit laatste het geval is, bieden wij de uitkomst met een aantal handige tips! De lente speelt namelijk een zeer belangrijke rol in de ayurveda, en volgens deze eeuwenoude geneeswijze zijn er genoeg manieren om vervelende kwaaltjes te verhelpen en te voorkomen.

Je lichaam ontgiften

De lente is het moment waarop moeder aarde weer ontwaakt. Binnen de ayurveda wordt het gezien als de koning der seizoenen. Kies dit moment er daarom voor om je lichaam te ontgiften door middel van een ayurvedische detox. Dit gaat niet door middel van sapjes, maar warm, licht verteerbaar eten staat juist centraal. Ook kun je ervoor kiezen om de buitenkant van je lichaam te laten ontgiften aan de hand van een heerlijke ontspannende, reinigende ayurvedische massage.

Verminder je kapha

In de lente is de kans groot dat je kapha dosha zich gaat ophopen. In deze tijd is het dan ook belangrijk om de dosha onder controle te houden. Dat doe je door middel van het juiste voedsel. Kies bijvoorbeeld niet voor zoet en zout voedsel. Dit zou de kapha alleen maar versterken. Drink ‘s ochtends een glas met lauw water en citroen en eet bitter en scherp voedsel. Gebruik bovendien de geschikte kruiden en specerijen in je gerechten, zoals gember en zwarte peper. Wanneer je kapha wilt verminderen, is het belangrijk om vlees te vermijden. Kies daarom alleen voor kip, kalkoen of witte vis.

Blijf in beweging

Ten slotte is het belangrijk om je kapha te verminderen door middel van genoeg beweging. Beoefen bijvoorbeeld elke ochtend enkele minuten yoga. Vooral de zonnegroet is zeer geschikt om je kapha te verminderen. Of ga lekker een rondje wandelen voordat je ‘echt’ aan je dag begint. Dit zijn allemaal ayurvedische tactieken om je kapha dosha te verminderen tijdens de lente!

Back To Top