skip to Main Content
Hypotheek Advies Nodig? Wat Doet Een Hypotheekadviseur?

Hypotheek advies nodig? Wat doet een hypotheekadviseur?

De 6 stappen van een persoonlijk hypotheekadvies

Als je een leuk huis op het oog hebt en besluit dat te willen kopen, dan heb je een hypotheek nodig. En hoe kom je aan een hypotheek? Die verkrijg je via de bank op basis van een goed advies van een hypotheekadviseur. Lees in dit blog de 6 stappen die je moet doorlopen bij een hypotheekadviseur voordat je je droomhuis kunt gaan kopen met de centen van de bank.

Welke hypotheekadviseur kiezen?

Voor een goed en persoonlijk hypotheekadvies moet je natuurlijk bij een onafhankelijke hypotheekadviseur zijn. Hij of zij is de persoon die je helpt de belangrijke beslissing te nemen om een hypotheek af te sluiten bij een bepaalde financier. Een goede onafhankelijke hypotheekadviseur geeft je persoonlijk advies en hij bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Welke hypotheek past bij jouw situatie en hoe ga je die de komende jaren aflossen? Met een goede hypotheekadviseur neem je samen gemiddeld zo’n 6 belangrijke stappen. We zetten ze hieronder op een rijtje voor je.

Stap 1: Hypotheekadviseur bellen

Oriënteer je op een goede adviseur die je vertrouwen heeft gewekt en maak een geheel vrijblijvende eerste afspraak.

Stap 2: de eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak maak je kennis met je hypotheekadviseur. Hij vertelt je kort wat de mogelijkheden zijn en wat hij je te bieden heeft. Dit gesprek is dus louter oriënterend, zonder verdere verplichtingen.

Stap 3: Vervolgafspraken

Je leert stap voor stap meer weten over hypotheken en wat de specifieke mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie.

Stap 4: Hypotheekadvies

Hier is het allemaal om te doen. Op basis van stap 2 en 3 geeft de onafhankelijke hypotheekadviseur je een vrijblijvend hypotheekadvies. Jij hebt tijden de gesprekken inmiddels voldoende de kennis opgedaan om dat advies goed te kunnen beoordelen.

Stap 5: Aanvraag doen

Jij maakt je keuze voor de hypotheek die bij je past en de hypotheekadviseur gaat de aanvraag doen bij de bank.

Stap 6: de nazorg

Als je een hypotheek hebt afgesloten is het verhaaltje nog niet uit. Er verandert in de loop van de jaren nog wel eens iets in je situatie. Je houdt dus contact met je hypotheekadviseur om een en ander te wijzigen om daar financieel altijd het beste uit te halen voor jou.

Meer blogs lezen over financiën? Klik dan op deze link.

Back To Top