skip to Main Content
Laminaatvloer In De Badkamer

Laminaatvloer in de badkamer

Laminaat voor beginnende huiseigenaar

Laminaat is dé ideale vloer voor iedere beginnende huiseigenaar. Als starter heeft u meestal niet voldoende financiële middelen om gelijk een dure houten vloer te kopen. Gelukkig zijn daar voldoende oplossingen voor. Een van de goedkopere vloeren is laminaat. In dit blog zullen wij u meer vertellen over de vele goede kwaliteiten van laminaat en daarnaast vertellen wij u ook of een laminaatvloer geschikt is voor in de badkamer.

Waar bestaat laminaat uit?

Laminaat is voordelig dankzij het materiaal waarmee laminaat gemaakt is. Maar waar bestaat laminaat dan precies uit? De bovenste laag is een slijtvaste laag gemaakt van kunststof. Dit kan melaminekunststof of aluminiumoxide zijn. Onder deze slijtvaste laag zit bedrukt papier. Maar hoe komt het dat laminaat eruit ziet alsof het van hout gemaakt is? Dit wordt gedaan via de toplaag, ook wel bekend als decoratie laag. Laminaat lijkt dan wel op echt hout, maar is het niet.

Niet te onderscheiden van echt hout

Een van de grote voordelen van laminaat is dat u een ruime keuze heeft uit verschillende kleuren en merken. Ook kunt u voor laminaat kiezen met een houtachtig reliëf. Reliëf is vaak niet van echt hout te onderscheiden. Alleen een echte kenner ziet het verschil. Dankzij de diverse keuze die u heeft, zit er altijd wel een laminaat tussen die bij u past.

Laminaat geen last van verkleuring

Laminaat heeft ook het grote voordeel dat het zeer kleurvast is. Dit in tegendeel tot pvc dat na verloop van tijd lichte kleurverandering krijgt. Zelfs wanneer u uw meubels na enkele jaren verplaatst, zult u bij laminaat geen kleurverschil zien. Hierdoor kan uw voordelige laminaat makkelijk jaren mee.

Laminaat en vocht

En dan natuurlijk de grote vraag: kan laminaat tegen vocht en kunt u laminaat in de badkamer leggen? Laminaat bestaat grotendeels uit kunststof, dit betekent dat het veel minder last heeft van vocht dan een houten vloer. Een houten vloer reageert vaak zeer slecht op een vochtige omgeving, met scheef trekken tot gevolg. Wilt u laminaat in de badkamer gaan leggen? Kies dan wel voor speciale laminaat dat resistent is tegen vocht.

Meer weten over laminaat?

Laminaat is dus tot op zekere hoogte bestendig tegen vocht, mits u het juiste laminaat aanschaft. Wilt u graag meer weten over de voor- en nadelen van laminaat? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via dit contactformulier.

Back To Top