skip to Main Content
Sierpleister: Dé Populairste Wandafwerking

Sierpleister: dé populairste wandafwerking

Wat doet sierpleister met uw woning?

Bent u op zoek naar een mooie afwerking voor de wanden van uw woning? Maar, weet u nog niet wat u moet kiezen? Wanneer u van structuur op uw wanden houdt, is stucwerk met sierpleister de beste keuze voor u! Er zitten granietkorrels in het stucwerk, waardoor er meerdere structuur mogelijkheden zijn. Daarbij kunt u zelf de kleur bepalen. Lijkt u dit wat? In dit blog vertellen wij meer over deze populaire wandafwerking en wat sierpleister met uw woning kan doen.

De voordelen van sierpleister

Sierpleister is stucwerk geschikt voor wanden, muren en plafonds. Zowel voor binnen, als buiten! Het is praktisch, stootbestendig en ook nog eens sierlijk. De voordelen van sierpleister zijn:

  • Er ontstaat geen kleurverschil in sierpleister stuc bij kleine beschadigingen
  • Over sierpleister is makkelijk heen te schilderen
  • Sierpleister is schrob- en krasvast, waardoor het makkelijk schoon te maken is
  • Sierpleister is in verschillende soorten en sjablonen aan te brengen

Verschillende soorten sierpleister

De drie meest voorkomende varianten van sierpleister zijn spachtelputz, rustiekputz en granol. Spachtelputz wordt het meeste gebruikt als wandafwerking. Het is een fijnkorrelig materiaal met een ruime keuze aan structuren. Voldoet een grovere structuur met groeven meer aan uw wensen? Dan is granol wat voor u. Rustiekputz is een middenweg tussen spachtelputz en granol. Het is net iets grover dan spachtelputz, waarbij lichte groefjes ontstaan. Houdt bij uw keuze rekening met uw interieur. Het is natuurlijk mooier wanneer het patroon, de kleur en de structuur passen bij uw inrichting. Welke keuze u ook maakt, alle soorten sierpleister staan bekend als duurzame wandafwerking.

Sierpleister aanbrengen

Het aanbrengen van sierpleister moet u altijd door een ervaren stukadoor in Houten of omgeving laten doen. Het vraagt veel nauwkeurigheid. Slordigheden zijn niet gewenst. U wilt immers wel lang van het sierpleister, en uw woning, kunnen genieten.

Wilt u meer weten over sierpleister? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

Back To Top